Anthony Fauci: “Kui rünnatakse mind, rünnatakse ka teadust”

Steve Watson | Summit News

Dr Fauci on peale tema e-mailide avalikuks tulemist suurenenud tähelepanu all ning on ilmselge, et ta tunneb survet. Kolmapäeval teatas ta taas, et igaüht, kes teda ründab, peaks käsitlema kui teaduse ründajat.

MSNBC-le antud intervjuu ajal kordas Fauci oma väidet, et ta on pandeemia osas kõrgeim autoriteet, ning vihjas, et igaüks, kes tema sõnu kahtluse alla seab, on “äärmiselt naeruväärne”.

“Kui te püüate mind kui tervishoiuametnikku ja teadlast rünnata, siis te tõesti ründate mitte ainult dr Anthony Faucit, vaid ka teadust,” kuulutas Fauci, viidates iseendale kolmandas isikus.

Fauci jätkas: „Kõigile, kes toimuvat korralikult analüüsivad, on see selge. Kui nad seda ei mõista, siis nad lihtsalt magavad. Nii on lood. Teadust ja tõde rünnatakse.”

Paljud väidavad, et teadust ja tõde rünnati pandeemia alguses, kui Fauci lükkas ilma probleemi süvenemata ümber versiooni, et koroonaviirus võis lekkida Wuhani viroloogiainstituudist, kuigi juhtivad viroloogid ütlesid talle, et see näib olevat kunstlikult väljatöötatud viirus.

“See on väga ohtlik, sest suur osa sellest, mida sa näed rünnakutena minu vastu, on ausalt öeldes rünnakud teaduse vastu, sest kõik asjad, millest ma olen algusest peale järjepidevalt rääkinud, on lähtunud teadusest,” ütles Fauci.

Teadust ja tõde rünnati siis, kui Fauci sõber Peter Daszak (Wuhani funktsiooniuuringute rahastaja ja mees, kelle kaudu Fauci raha suunas), korraldas “kiusamiskampaania” ning sundis tippteadlasi alla kirjutama The Lanceti artiklile, mille eesmärk oli eemaldada süü Covid-19 eest Wuhani laborilt, mida Daszak maksumaksja dollaritega rahastas.

Fauci kordab kõikjal “mina olen teadus”. Eelmisel nädalal ütles ta MSNBC-s jälle põhimõtteliselt sama asja. Tõeline teadlane juhiks tähelepanu sellele, et alati tuleks olla ettevaatlik igaühega, kes ütleb, et “teadus on vaieldamatu” või kritiseerib teisi teaduse kahtluse alla seadmise eest. Hüpoteeside kahtluse alla seadmine ongi teadus.

Ja arvestades, et Fauci on selle pandeemia ajal korduvalt meelt muutnud, mis on teaduslikult põhjendatud ja mis mitte, ning tema kahtlast osalust ohtlike teadusuuringute rahastamisel laboris, kus viirus maagiliselt ilmus, tuleks eelkõige teda esimesena küsitleda.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments