Hea uudis: Kaugloetavad arvestid ajutiselt seljatatud!

Kaitseomatervist.ee
8. jaanuar 2013

Peale 11 kuud vastu punnimist, andis Elektrilevi eile (07.01.13) alla ja teatas, et kaugloetavaid arvesteid ei paigaldata enam sunniviisiliselt ja vägisi. Inimeste vabat tahet austatakse nüüd 3 aastat ehk kuni aastani 2017.

Elektrilevi kirjaliku lubaduse meelitas välja Rahvuslane portaali peatoimetaja Matti Ilves, kirjutades energiafirmale oma tähelepanekutest seoses kaugloetavate arvestitega. Talle vastas Elektrilevi klienditeeninduse osakonna juhataja Taavo Randna järgmiste sõnadega:

Kuni 1. jaanuarini 2017 on seadusekohane ka tavaline kohtloetav arvesti, pärast seda enam tänaste õigusaktide kohaselt mitte. Seega täna seadus kaugloetavast arvestist põhimõttelise loobumise võimalust ette ei näe. Nelja aasta jooksul vahetab Elektrilevi välja ligikaudu 630 000 arvestit. Igale kliendile annab orienteeruvalt paar nädalat enne kavandatavat arvesti vahetust meie koostööpartner Ericsson Eesti sellest kliendile teada. Kui klient, kes on saanud arvesti vahetamise teate, ei soovi kaugloetava arvesti paigaldamist, saab ta sellest Ericsson Eestile teavituses toodud kontaktidel märku anda. Kliendi tahte vastaselt ei soovi me arvesteid vahetada ja esialgu jätame sellised kliendid ootele. Kuna uute arvestite kohustuslikuks muutumiseni on veel mõni aasta aega, saame otsida lahendusi ja selgub, kas seadusandja reguleerib selleks ajaks ka mingisugused erandid või annab juhised, kuidas käituda olukorras, kus seadusenõuete täitmine ei ole võimalik klientide vastuseisu tõttu.

KAUGLOETAVAST ARVESTIST LOOBUMINE

1. Enne kaugloetava arvesti paigaldamist informeeritakse Sind arvesti vahetusest ette lihtkirjaga, mis pannakse postkasti. Seal on toodud telefoninumber (+372) 678 7000, millele helistades on Sul nüüd õigus kaugloetavast arvestist loobuda. Aga! Juba on probleeme olnud sellega, et postkasti pandud kiri läks postis kaduma või jäi muude ajalehtede või reklaamipahna vahele märkamatuks, ning inimene märkas päevad hiljem, et talle on uus elektriarvesti pandud.

2. Et mitte riskida, helista juba täna numbril (+372) 678 7000 ja anna neile teada, et Sa ei soovi kaugloetavat arvestit.

NB! Jaga seda infot ka oma sõprade, sugulaste ja naabritega. Eriti halvas olukorras on pensionärid, kes on enamasti infosulus. Hoolitse nende eest!

3. Pane oma praeguse elektriarvesti kõrvale või elektrikapi peale silt või kiri, et Sa ei soovi kaugloetavat arvestit. Selle võid valmistada ise A4 paberist või postkaardist vms. Kes aga ei taha ise jännata, see võib osta KaitseOmaTervist.ee valmistatud ilmastikukindla kleepeka:

Ühes komplektis on 3 tk kleepekat, ning koos ümbriku, margi ja käibemaksuga on kõik kokku 3 eurot. Kleepekad saad osta siit:

Allikas

Ameeriklastel nii hästi ei lähe:

Kommentaariks niipalju, et enne teate saabumist pole vist siiski võimalik telefoni teel nutiarvestist loobuda. Kuid proovida tasub, oma kõrv on kuningas.

guest
4 Comments
vanemad
uuemad Enim hinnatud
Inline Feedbacks
View all comments
Mati Erik
Mati Erik
28. jaan. 2013 12:43

Eesti keeles on õige “vaba tahet”.

tuuli
tuuli
20. veebr. 2013 18:19

Mina keeldun ka sealt edasi

Mina Ise
Mina Ise
16. apr. 2013 09:13

Need arvestid ei vasta nõuetele, ma ei saa jälgida millise firma elektrit parasjagu tarbin. Kas lepingujärgset või ei.

mart
mart
17. juuni 2013 13:32

Miks sellist juttu ajad, et kui kaugloetav arvesti pannakse, siis sul on nuhk majas(korteris).
Ei ole mõtet sellist juttu ajada kui ei tea asjast midagi. See on sellejaosk, et sa ei pea näite enam saatma. Mõne inimese mõtlemine pole korras.