NaturalNews: Stanfordi kurikuulsa uuringu taga on suurkorporatsioonid

Bioneer
17. september 2012

Mõned nädalad tagasi lõi peavoolumeedias laineid uudis Stanfordi ülikooli uuringu kohta, mis väitis, et mahe- ja tavatoidu vahe on praktiliselt olematu. Portaal NaturalNews väidab, et selle uuringu näol on sisuliselt tegemist suurkorporatsioonide tellimustööga.

Portaali NaturalNews kinnitusel on peavoolumeedia teinud järjekordse karuteene maailmale, võimendades kontrollimatult Stanfordi ülikooli kurikuulsat uuringut, mis väitis, et mahetooted ei erine oluliselt tavatoiduainetest.

Portaali hinnangul oleks piisanud pelgalt 10 minuti pikkusest põgusast uurimistööst, saamaks teada, et viimase mahetoiduvastase rünnaku taga on sisuliselt hiidkorporatsioon Cargill, Monsanto kaasvõitleja Bill & Melinda Gates Foundation, British Petroleum (BP) ja  Goldman Sachs.

Tegemist on ühtedega paljudest suurfirmadest, kes on rahastanud Stanfordi ülikooli uuringuid, kusjuures Cargill ja Monsanto on otseselt huvitatud mahetootmise diskrediteerimisest, mistõttu pole ka imestada, et uuring jõudis sedavõrd naeruväärsete tulemusteni.

Stanfordi ülikool on nimelt ellukutsunud toiduohutuse ja keskkonna programmi, mida rahastab aga ei keegi muu, kui toiduhiid Cargill.

Cargilli kodulehe väitel on korporatsioon sõlminud Stanfordi ülikooliga 25-aastase koostöölepe, mille raames toetatakse ülikooli.

Tegemist oli sihtotstarbelise rahastamisega, mille eesmärk oli firma pressiteate kohaselt “lahenduste otsimine toiduga kindlustatuse, toiduohutuse ja toitumise mitmekesistamise vallas.”

“Kuid nagu võib oodata,  on osa nendest uuringutest sellised, nagu viimane mahetoiduvastane uuring,“ tõdes portaal.

Blogija Tony Cartalucci lisas oma blogis Land Destroyer Report, et kogu peavoolumeedia uudis oli ülesehitatud ainult ühele uuringule ning toimetajad on sisuliselt seetõttu muutunud agrobisnessi kõneisikuteks.

Allikas

guest
1 Comment
vanemad
uuemad Enim hinnatud
Inline Feedbacks
View all comments
vahur
vahur
20. sept. 2012 16:26

oh hoitku …lasteaed