Egiptuse valitsus tellis sakslastelt nuhkvara

Raigo Neudorf
E24
15. märts 2011

Egiptuse mässulised avastasid peale riigi ühe julgeolekuasutuse peakorteri hõivamist salastatud andmete seast dokumentatsiooni FinFisher tarkvara kohta, mis osutus tegelikkuses nuhkvaraks, vahendab OÜ Security Software blogi.

FinFisheri näol on tegu nuhkvaraga, mille abil on võimalik rünnata, ekspluateerida ja luurata nakatunud masinat. Ükski viirusetõrje seda ei tuvasta, kuna keegi pole seda seni näinud ega sellega kokku puutunud.

F-Secure’i avalikustatud andmetest selgub, et FinFisheri on loonud üks Saksamaa ettevõte.

Samuti selgub F-Secure’i veebiküljel avaldatud andmetest, et FinFisheri «tarkvara» eest tuli egiptlastel välja käia 287 137 eurot ehk ligi 4,5 miljonit krooni.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments