USA lennukikandja suundus Korea vetesse ühisõppustele

Delfi
24. november 2010

USA lennukikandja USS George Washingtoni laevadegrupp suundus kolmapäeval Korea vete poole, et alustada pühapäeval koos Lõuna-Korea mereväega ühiseid õppusi.

Tuumajõul liikuv lennukikandja USS George Washington, mille pardal on 75 sõjalennukit ja mille meeskonnas on üle 6000 inimese, lahkus Tokyost lõunas asuvast mereväebaasist, et alustada pühapäeval järgmise kolmapäevani kestvaid ühisõppusi Lõuna-Korea mereväega, teatab Reuters.

„Need õppused on oma iseloomult kaitseiseloomulised,” öeldi USA Korea vägede avalduses. „Ammu enne eilset provotseerimata suurtükirünnakut kavandatud õppused demonstreerivad Lõuna-Korea ja USA liitu ja meie pühendumust regionaalse stabiilsuse tagamisele heidutuse teel.”

Kuigi USA ametnikud väidavad, et ühisõppused olid ammu enne teisipäevast rünnakut kokku lepitud, meenutab see 1996. aasta kriisi, kui tollane president Bill Clinton saatis lennukikandja grupi läbi Taiwani väina, pärast seda kui Peking oli seal raketikatsetusi korraldanud.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments