Fox News: USA reisihoiatus käib Pariisi ja Berliini kohta

Hendrik Vosman
Postimees
4. oktoober 2010

Ühendriikide valitsuse poolt eile Euroopas reisivatele ameeriklastele väljastatud terrorihoiatus puudutab muu hulgas Eiffeli torni ja Jumalaema katedraali Pariisis ning Berliini pearaudteejaama, teatas telekanal Fox News.

Uudistekanaliga rääkinud luureallika sõnul on alust kartuseks, et islamiäärmuslased kavandavad Saksamaa pealinnas rünnata ka Brandenburgi värava juures paiknevat luksushotelli Adlon ja teletorni Alexanderplatzil. Ühe allika sõnul on karmistatud ka Briti kuningapere turvameetmeid.

USA välisministeerium väljastas eile ametliku teate, milles hoiatatakse ameeriklasi Euroopas valitseva terroriohu eest ning palus Euroopasse minevatel kodanikel olla turismipaikades tähelepanelikud. Samas ei täpsustatud, millistes riikides suurem oht valitseb.

Kasvanud oht on ekspertide sõnul seotud eelmisel nädalal meediasse lekkinud infoga, et islamiäärmuslased kavandavad kahe aasta taguse Mumbai terroriakti laadset rünnakut Euroopa suurlinnades. Terrorismihoiatuse väljastas eile ka Suurbritannia, mis palus oma kodanikel Prantsusmaal ja Saksamaal valvas olla.

Fox Newsi allika sõnul saadi kavandatavate sihtmärkide kohta infot Afganistanis Bagrami sõjaväebaasis hoitavalt Pakistani päritolu sakslaselt. Telekanali teatel kinnitas sihtmärkide nimekirja õigsust ka teine luureametnik.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments