Valitsus toetas kilekotimaksu

Veiko Pesur
e24
22. aprill 2010

Valitsus toetas märkustega kolme riigikogu fraktsiooni esitatud eelnõu, mille kohaselt maksustatakse kolmekroonise aktsiisiga jaemüügivõrgust ostetud kilekotid.

Eelnõu eesmärk on suunata inimesi kasutama poest kauba toomisel kas korduvkasutusel kilekotte või näiteks riidest kotte.

Eelnõu järgi on aktsiisi tasumise kohustus kauplejal, kes aktsiisikauba kliendile müüb. Aktsiisimääraks on kolm krooni ühe kilekoti kohta, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Aktsiisiga maksustatakse vaid need plastkotid, mis on mõeldud klientide poolt müügikohast kauba kaasavõtmiseks. Kõiki muid kilekotte, näiteks prügikotid ja väiksemõõdulised plastkotid, eelnõus sätestatav aktsiis ei hõlma.

Aktsiisist on vabastatud kaup, mis võõrandatakse laeva/ lennuki pardal või lennujaama/sadama territooriumil, kuhu kliendil on juurdepääs üksnes kehtiva sõidudokumendi alusel.

Valitsuse hinnangul võiks kilekottide aktsiisiga maksustamise lisada pakendiaktsiisi seadusesse. Ka oli valitsus arvamusel, et seadust ei ole võimalik rakendada tuleva aasta algusest nagu pakkusid eelnõu autorid.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments