Pentagoni tulistaja põdes vaimuhaigust

Oliver Tiks
Postimees
6. märts 2010

USA kaitseministeeriumi kompleksi sissepääsu juures neljapäeva õhtul tulistama hakanud ja selle tagajärjel ise elu kaotanud mees kannatas psüühiliste häirete all ning tema vanemad olid võime hoiatanud juba nädalaid enne traagilist sündmust.

Pentagoni metroojaama ees kaht politseinikku haavanud John Patrick Bedelli meeletu teo motiivid on jäänud veel segaseks. Californiast pärit mehel oli aga diagnoositud bipolaarsus ehk maniakaal-depressiivsus ning teda püüti aastaid ravida, kirjutas AP.

Bedelli psühhiaater rääkis meediale, et patsient üritas end ise marihuaanaga ravida, mis aga muutis tema seisundi veel hullemaks, tavalistes raviprogrammides käis ta ebastabiilselt. Mehe vanemad teatasid poja kadumisest jaanuaris ning hoiatasid võime, et ta võib olla relvastatud.

USA politsei hinnangul tegutses tulistaja üksi ning tal ei näi olevat sidemeid ühegi kodu- või välismaise terrorirühmitusega, vahendas AFP. Internetist leiti aga materjale, mis viitavad, et mees vihkas USA valitsust ning levitas vandenõuteooriaid 9/11 terrorirünnakute kohta.

Bedelli nime all kuulutati ka «uue pimeda aja» saabumist. Pentagoni minnes oli ta varustatud kahe 9-millimeetrise poolautomaatrelva ning mitme magasiniga. Politseinikud said aga tänu turvavestidele tulistamise käigus vaid kergeid haavu. Bedelli tulistati pähe.

Allikas

Vaata lisaks:

Alex Jones Patrick Bedelli Pentagoni tulistamise tagamaadest:

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments