CeBIT’il esitleti arvutit, mis muudab mõtted sõnadeks

Doc
Minut
4. märts 2010

Gtec esitles alanud CeBIT’il arvutit, mis suudab mõtteid lugeda. Potensiaalse kasutajana nähakse neid, kes ei suuda kirjutada ega rääkida – elektroonikat täis mütsike ja traadita tehnoloogia võimaldavad muuta ajulained tähtedeks tänu arvutile. Austria firma sõnul on tegemist esimese müügikõlbuliku aparaadiga, mis taolist tähtede kirjutamist mõtte abil teha suudab. Esimesel kasutusel läheb umbes 30 sekundit aega tähe formuleerimiseks, kuid kogemus tuleb kiiresti ning viis kuni 10 tähte minutis on täiesti keskmine tulemus. Hind võib küll ehmatada – 9000 eurot pole kommiraha – kuid see võib anda hoopis uue võimaluse elule nendele hädalistele, kellel praegusel hetkel kõnetoru puudub.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments