Pfizer tunnistab, et südamelihase põletiku risk 5-12-aastastel lastel vajab veel 5-aastast uuringut

Adan Salazar | Infowars

Ravimigigant Pfizeri läbi viidud kliinilised uuringud olid liiga lühikesed, et määrata kindlaks pikaajaline südamelihase põletiku risk lastel, kes saavad COVID-19 vaktsiini, tunnistas ettevõte Ameerika Ühendriikide Toidu- ja Ravimiametile (FDA) esitatud dokumentides.

See teave pärineb eelmise kuu lõpus toimunud FDA nõuandekomitee aruande leheküljelt 11, kus Pfizer tunnistab, et kliinilise uuringu vabatahtlike valim oli liiga väike, et tuvastada südamelihase põletiku riski 5-12-aastastel lastel.

“Praeguses kliinilises uurimisprogrammis osalejate arv on liiga väike, et tuvastada vaktsineerimisega seotud võimalikke müokardiidi riske,” märgib Pfizer oma üldises riski ja kasulikkuse järeldustes.

“COVID-19 vaktsiini pikaajalist ohutust 5 kuni <12-aastastel osalejatel uuritakse viies müügiloa saamise järgses ohutusuuringus, sealhulgas 5-aastases järeluuringus, et hinnata vaktsineerimisjärgse müokardiidi/perikardiidi (südamepauna põletiku) pikaajalisi tagajärgi.”

Sellest hoolimata andis FDA eelmisel kuul Pfizer-BioNTechi COVID-19 vaktsiinile erakorralise kasutusloa, et seda saaks manustada lastele vanuses 5 kuni 11 aastat.

Vahepeal on FDA edasi lükanud sarnase erakorralise kasutusloa väljaandmist Modernale, viidates vajadusele viia läbi põhjalikum uuring südamelihase põletiku riskide kohta.

Hiljuti selgus, et Pfizeri noorukitele mõeldud vaktsiini preparaat sisaldab trometamiini, ravimit, mis on lisatud ilma suurema tähelepanuta ja mida “kasutatakse metaboolse atsidoosi raviks, mis esineb sageli pärast südame šunteerimise operatsiooni või südameseiskumist”.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments