Saksamaa peapatoloog: uuringud näitavad, et 30-40 protsenti vaktsineeritutest sureb

Free West Media

Heidelbergi ülikooli patoloogiainstituudi direktor Peter Schirmacher on läbi viinud üle neljakümne lahkamise inimestel, kes on surnud kaks nädalat peale vaktsineerimist. Schirmacher avaldab oma muret, et tema hinnangul suri 30-40 protsenti neist vaktsineerimise tagajärjel ning tema arvates alahinnatakse vaktsineerimise surmaga lõppevate tagajärgede sagedust. Poliitiliselt plahvatusohtlik väide tuleb ajal, mil vaktsineerimiskampaania hoog kipub raugema, Delta-tüvi levib kiiresti ja kehtestatakse piiranguid vaktsineerimata inimestele.

Merkeli valitsus reageeris Heidelbergi avaldusele viivitamatult. Saksa pressiagentuuri (DPA) andmetel teatas Paul Ehrlichi instituut, et Schirmacheri avaldused on “arusaamatud”. Kantsleri lakei, Saksamaa vanemimmunoloog Thomas Mertens lükkas tähelepanekud koheselt tagasi, öeldes: “Ma ei tea mingeid andmeid, mis võimaldaksid siinkohal õigustatud avaldust teha ja ma ei tee järeldusi raporteerimata arvude pealt.”

Immunoloog Christian Bogdan Erlangeni Ülikooli Kliinikumist, alalise vaktsineerimiskomisjoni (STIKO) liige, lükkas samuti ümber Schirmacheri oletuse “suure hulga teatamata jäänud vaktsineerimistüsistuste või isegi surmajuhtumite” kohta.

Schirmacher sai aga toetust oma kolleegidelt ja Saksamaa patoloogide föderatsioon teatas, et tuleks teha rohkem lahanguid vaktsineeritud inimestele, kes surid teatud aja jooksul pärast vaktsineerimist.

Nimetatud ühingu lahkamise töörühma juht teavitas sellest ka arste ja tervishoiuasutusi. Teisisõnu, nende patsientide, kes surevad mõne päeva või nädala jooksul pärast vaktsineerimist, arstid peaksid kahtluse korral taotlema lahangut.

Patoloogide liit taotles seda juba märtsis tervishoiuminister Jens Spahnile (CDU) saadetud kirjas, kuid see jäi vastuseta.

Schirmacheri hoiatus võib muidugi mitmele ravimifirmale põhjustada mitme miljardi dollari suuruse kahjumi, sest hetkel juba niigi madal vaktsineerimisaktiivsus võib veelgi langeda ja lõpuks nurjata ka valitsuste pandeemiastrateegia, sest Heidelbergi ülikooli patoloogilise instituudi direktori tõsiseltvõetavus ja maine on kõigutamatu.

Schirmacher ise juhib juba Covid-19-i tõttu surnud inimeste lahangute riiklikult rahastatud projekti. Seejärel laiendas ta ise fookust ja tegi ka lahanguid rohkem kui 40-le surnud vaktsineeritud inimesele. Isegi kui tema tulemused on vaid hetkeseis, on see märkimisväärne: 30-40 protsenti suri vaktsineerimise tõttu. Patoloog viitas “vaktsineerimise harvaesinevatele, rasketele kõrvaltoimetele – nagu ajuveresoonte tromboos või autoimmuunhaigused”.

Schirmacher vastas mõnede kolleegide kriitikale. Ta eitas pädevuse puudumist: “Kolleegid eksivad kindlasti, sest nad ei oska seda konkreetset küsimust asjatundlikult hinnata.” Pealegi ei ole ta püüdnud tekitada paanikat ja ta ei ole vaktsineerimise vastane – Schirmacher on ise vaktsineeritud.

Robert Kochi instituut viitab oma veebilehel Paul Ehrlichi instituudi regulaarsetele ohutusaruannetele. Kui aga lähinädalatel peaks selguma, et poliitika, teadus ja meedia teevad kampaaniat Schirmacheri vastu ja tema murettekitavaid tulemusi ignoreeritakse täielikult, oleks see veel üks häirekell vaktsiinide ohutuse suhtes.

guest
2 Comments
vanemad
uuemad Enim hinnatud
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
Valdo
13. aug. 2021 09:08

Peter Schirmacher paistab olevat instituudi peapatoloog, mitte direktor.

ttt
ttt
29. sept. 2021 00:57

kus on usaldusväärsed allikad?