Facebook kustutas Telegram.ee lehekülje

Peeter Proos | Vanglaplaneet

Facebooki tsensuurilaine jõudis Eesti ühe suurima alternatiivmeediaportaalini. Täna pani Facebook kinni portaali Telegram konto, kuna väidetavalt on nende tegevus vastuolus Facebooki kogukonna suunistega.

Muidugi võib öelda, et Facebooki näol on tegemist erafirmaga, kes võib ise otsustada, kellel ja kui palju tegutseda lubatakse. Samas on Facebookist välja kujunenud sisuliselt meie maailma suurim laadaplats ning mitmekülgne teabe- ja suhtlusvahend, kus kõigil peaks olema eneseväljendusvabadus.

Ka EV põhiseaduse paragrahv 45 ütleb, et igaühel on õigus vabalt levitada ideid, arvamusi, veendumusi ja muud informatsiooni sõnas, trükis, pildis või muul viisil ning tsensuuri ei ole.

Facebook tegeleb juba pikemat aega oma platvormilt teisitimõtlejate kõrvaldamisega, alates väiksematest tegijatest, kuni suurriikide presidentideni välja. Küll aga ei võeta Facebookist maha globalistide tegevuskava pooldavaid kasutajaid ning ei piirata ka nende postituste levikut.

Facebooki näol ei ole tegemist lihtsa sotsiaalmeedia platvormiga. Tegemist on uue maailmakorra ehitajate tööriistaga, mida kasutatakse inimeste „õiges“ infoväljas hoidmiseks.

Eelmise aasta sügisel kirjutas New York Post, et Facebook kasutab tsensoritena hiinlasi. Miks just hiinlasi? Sest Hiina on üks enim tsenseeritud riikidest maailmas ja nemad teavad, kuidas asjad käivad.

Nagu oleme korduvalt rõhutanud, on just Hiina ühiskonnakorraldus globalistidele eeskujuks ning seda soovitakse rakendada kõikjal maailmas.

Telegram.ee tegijate sõnul Facebooki tsensuur nende tegevust ei mõjuta ning portaali tegevustel saab silma peal hoida ka Youtubes (Telegram Media ja Telegram Estonia BACKUP ) ja Telegrami rakenduses.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments