Ülikool ähvardab õppetöölt kõrvaldada 7 km-i suurusest „COVID-i MULLIST“ lahkunud tudengid

Peeter Proos | Vanglaplaneet

Samal ajal kui eurooplasi ja kogu maailma hirmutatakse jätkuvalt koroonaviiruse teise lainega ja WHO sõnul ei õnnestu COVID-19 levikut pidurdada enne kahte aastat, mõistetakse inimesi vangi juba pelgalt karantiini pandud sõbra kallistamise eest ning ülikoolidest on saanud sõna otseses mõttes kinnipidamisasutused.

Michigani Albioni kolledž ähvardab õppetööst kõrvaldada üliõpilased, kes lahkuvad kooli ümber kehtestatud „COVID-i mullist“. Tudengite paiknemist jälgitakse nende telefonis oleva rakenduse abil.

„Kolledž on kehtestanud ülikoolilinnaku ümber 7 km suuruse „COVID-i mulli“, millesse üliõpilased peavad jääma terveks semestriks. Kui tudeng ülikoolilinnakust lahkub, teavitab telefonirakendus kooli juhtkonda ja üliõpilane võidakse õppetöölt ajutiselt kõrvaldada,“ teatab Washington Free Beacon.

Tudengitel on nimekiri „heakskiidetud ettevõtetest“, mida neil lubatakse külastada. Kui aga üliõpilastel on vaja minna arsti juurde, siis peavad nad sellest viis päeva varem kirjalikult ette teatama. Samuti peavad nad nõustuma testimise ja proovide kogumisega.

Üliõpilased, kes kehtestatud reeglitele ei allu, lukustatakse nende ühiselamutesse või teistesse linnaku hoonetesse ning reegleid korduvalt rikkunud õpilased kõrvaldatakse õppetöölt.

Kool ei ole kommenteerinud, miks reeglid kehtivad vaid tudengitele, mitte aga õppejõududele ja kooli juhtkonnale.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments