CDC on COVID-19 nakatumismäärasid tegelikkusest vähemalt 16 korda suuremana näidanud

Peeter Proos | Vanglaplaneet

18. mai 2020 toimunud Texase Collini maakonna volinike kohtu koosolekul kirjeldasid ametnikud uut meetodit COVID-19 juhtumite loendamiseks. Föderaalmäärusega loetakse tõenäolised juhtumid kinnitatuks.

Collini maakonna koosolekul selgitas maakonna epidemioloogiaosakonna esindaja Aisha Souri, kuidas osariigi parandatud määratlus tõenäoliste COVID-19 juhtumite kohta on võimaldanud „tõenäoliseid“ viirusekandjaid lugeda „kinnitatud COVID-19 juhtumiteks“.

„Kinnitatud juhtumi korral on olukord endine, jätkuvalt on tarvis PCR-i [laboritulemusi]. Nüüd on aga lisatud ka tõenäolise juhtumi definitsioon. See tähendab, et ka tõenäoline juhtum loetakse COVID-19 juhtumite koguarvu sekka. Kuid ometi on selline juhtum erinev, sest see ei ole „kinnitatud“, see on „tõenäoline“ – ometi loetakse see ikkagi COVID-19 juhtumiks,“ ütles ta.

Souri jätkas: „See tähendab, et kui kasutate teist testimismeetodit, mitte PCR-i, ning teil on lähedane kokkupuude kinnitatud või tõenäolise juhtumiga – ja tegite laboritööd, kuid see ei olnud PCR, siis peaksite seda pidama COVID-19 juhtumiks nii sümptomite esinemisel kui ilma nende esinemiseta.“

Koosolekul tutvustas epidemioloog diagrammi, mis näitas, kuidas üks „kinnitatud“ COVID-haige oli kokku puutunud kuueteist inimesega ja CDC oli arvestanud kokku 17 COVID-juhtumit, tuginedes seejuures uuele „tõenäolise haigusjuhu definitsioonile“.

Collini maakonna kohtunik Chris Hill ütles, et Texase osariik „oli otsustanud võtta kasutusele selle uue tõenäolise haigusjuhu definitsiooni“.

Ta kirjeldas seda, kuidas kergete sümptomitega inimesi arvestatakse nüüdsest tegelike COVID-haigusjuhtude sekka, öeldes järgnevat: „Kui teil on subjektiivsete tunnuste järgi palavik ja peavalu ning kui elate Collini maakonnas, siis vastate tõenäolise COVID-patsiendi määratlusele. Tähelepanuväärne on see, kui madal see standard praegu on.“

„Kui teil on mõni peamistest sümptomeitest, köhite või teil on õhupuudus, ning elate Collini maakonnas, siis võite täita tõenäolise COVID-juhtumi definitsioonile vastavad tingimused,“ märkis ta. „Kuid ma olen väga mures, sest me arvatavasti näeme, kuidas numbrid hakkavad väga kiiresti kasvama ja seejuures ei näita need numbrid tegelikult seda, mis meil kogukondlikul tasemel avaliku tervise osakonnas tegelikult toimub.“

Muudeti ka COVID-surmade definitsiooni, Sauri märkis Collini maakonna volinike kohtule järgmist: „selle definitsiooni eelselt loeti COVID-19 viirusega seotud surmajuhtumiks ainult olukord, kus inimesel oli tuvastatud positiivne PCR-tulemus. Nüüdsest ei ole aga laboritestide tegemine enam kohustuslik selleks, et COVID-19 surmajuhtum kinnitust leiaks.“

Samal ajal COVID-19 juhtumite hulga kunstliku suurendamisega räägib peavoolumeedia pidevalt koroonaviiruse „teise laine“ puhkemisest, väites isegi seda, et viirus saab olema „10 korda nakkavam“ kui esimesel korral.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments