Eesti peavoolumeedia toodab libauudiseid

Ajakirjanik: "Alustame uuesti. Härra Juur, kas teile meeldiks kui lihavõtte järgne päev oleks vaba?"

Viimase aasta jooksul on toimunud väike muudatus peavoolumeedia sõnakasutuses. Enam ei kasutata väga tihti terminit “vandenõuteooria”. Nüüd eelistatakse nimetada informatsiooni, mis ei sobi kokku nende poolt välja pakutud reaalsusega, valeuudisteks, libauudisteks või alternatiivseteks faktideks.

Samas on palju tõendeid selle kohta, kuidas peavoolumeedia ise toodab valeuudiseid või moonutab informatsiooni enda äranägemise järgi. Suurepärase näitena võib kasutada 6. märtsi saatest Rahva Oma Kaitse kõlanud Eesti ajakirjaniku ja humorist Mart Juure meeleolukat kirjeldust ajakirjaniku püüdlustest saada temalt meelepärast kommentaari teise ülestõusmispüha kohta.

 

Lisa kommentaar

avatar