Video: sisserändajad maabusid Hispaanias Cadizi rannal

Šokeeritud turistid filmivad, kuidas migrandid kummipaadiga Cadizi randa saabuvad ning seejärel kiiresti laiali jooksevad. Politsei saabudes polnud neist enam jälgegi.

Hiljuti avaldati ka video, kus enam kui 100 migranti murrab öösel läbi Hispaania ja Maroko piiripunkti. Piirivalvurid püüavad tormijooksu takistada, kuid edutult ning ühe korrakaitsja jalg saab tugevalt viga.

Veel üks video juubeldavatest migrantidest, kes suutsid siseneda Põhja-Aafrikas asuvasse Hispaania Ceuta eksklaavi. Hispaaniale kuuluvad Ceuta ja Melilla eksklaavid asuvad Maroko põhjapiiril ning on ainsad EL-i alad, millel on maismaapiir Aafrikaga. Ceutasse ligipääsu takistab kaheksa kilomeetrit pikk ja kuus meetrit kõrge okastraadiga topelttara.

Kõige murettekitavam on nende videote juures see, et seal on näha vaid täis elujõus mehi, mitte naisi, lapsi ja vanureid, kes sõja eest põgenevad ja kelle abistamisele vaevalt keegi vastu oleks. Tõde, mida vähesed julgevad välja öelda on, et pagulaste sildi all lastakse Euroopasse majanduspõgenikke, kelle koduriigis ei toimu mingisugust sõjategevust. Paljud neist on pärit Nigeeriast, Bangladeshist, Pakistanist ja Gambiast.

ÜRO valmistas rändekriisi ette juba pea 20 aastat tagasi ning tuntud globalist George Sorose arvates tuleks hetkeolukorda võtta „uue normaalsusena“, mis annab tema Avatud Ühiskonna Fondile uusi võimalusi laienemiseks.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments