Kõigi kodanike Eesti!

Vabade Kodanike Ühendus

Üleskutse

Eesti kodanikud on üha enam võõrdunud riigist. Riigikogu, poliitikute ja poliitika maine on tasapisi ja pidevalt langenud. Emori uurimus (märts 2012) näitas, et 37-l protsendil Eesti kodanikest pole ühtki poliitilist eelistust – see suhtarv on suurim alates Eesti taasiseseisvumisest. Seepärast meie, Eesti Vabariigi kodanikud, oleme veendunud, et riigi valitsemist tuleb põhimõtteliselt muuta. Kodaniku hääl peab saama jõu ja Eesti Vabariigi Põhiseaduse § 1. „Eesti on iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas.“ peab saama tegeliku sisu.

Selleks on vaja muuta Riigikogu valimise seadust ja viia sellesse järgmised põhimõtted:

1. Valimised on lihtsad ja selged ning vabad manipuleerimisest. Selleks on vaja muuta valimised isikupõhisteks. See tähendab, et Riigikogu moodustatakse vaid igale kandidaadile antud häälte arvu järgi pingerea alusel.Ülekantavaid hääli ei ole. Eesti moodustaks ühe tervikliku valimisringkonna.

2. Valijale antakse õigus Riigikogu liige tagasi kutsuda. Selleks on vaja võimaldada salajase hääletamise kõrval ka avalikku hääletamist. Õiguse saadikut tagasi kutsuda saavad vaid avalikult selle saadiku poolt hääletanud kodanikud, kui tagasikutsumise poolt on 51 protsenti saadikule avalikult hääle andnutest.Tagasikutsumist saavad algatada 10 protsenti selle saadiku poolt avalikult hääletanud kodanikest.

Lisainfot j allkirja saab anda SIIN

guest
1 Comment
vanemad
uuemad Enim hinnatud
Inline Feedbacks
View all comments
Hanna
Hanna
12. mai 2012 23:19

Kui vundament on üdini mäda, ei aita miski. Kui vundament on mäda, kukub kõik kokku varem või hiljem. Praegu ongi see aeg! Kui SÜSTEEM ei teeni inimeste huve, siis pisiparandused ei aita. Me juba elame kontrolli ja kiipide maailmas. Ja kuni riigikodanikud loodavad, et nende turvatunne ja elu muutub paremaks kontrolli tõhustamise ja üha uute karistuste ja trahvide väljatöötamisega, keerleme nagu oravad rattas. Oma tehtud riik, olge siis rahul – aga ei olda miskipärast! Jah, bilderberglased lähevad pealetungile või juba teevad seda. Kuid on ära unustatunud, et LOODUS ASTUB JÕULISELT VAHELE. Seal kus oli kõrb, saab lokkama rohelus, seal, kus… Loe lisaks »