Ära lase nuhki tuppa!

Peeter Proos
Vanglaplaneet.ee
25. aprill 2011

Seoses Eesti Energia kavaga, paigaldada aastatel 2013 – 2016 Eestimaa kodudesse üle poole miljoni nutika elektriarvesti, soovib vanglaplaneet.ee inimeste tähelepanu juhtida nutiarvesti varjukülgedele.

Eesti Energia poolt väljastatud pressiteated kajastavad vaid kaugloetavate arvestite positiivseid külgi, rõhudes mugavusele ning säästmisvõimalustele. Samas puudub neis igasugune kriitika selles osas, mis puudutab isiku õigusi era- ja perekonnaelu puutumatusele.

Vaevalt, et kellelegi meeldiks kui tema kodus luusiks ringi mingisugune mapiga mees, kes märgib üles palju köetakse, mitu valgustit hoones põleb, kas hommikuks keedetaks ainult kohvi või röstitakse sinna kõrvale ka saia, milliseid tööriistu kasutatakse, kui palju pesu ning nõusid pestakse jne. Kõigeks selleks on Eesti Energia uued nutikad elektriarvestid võimelised.

Hetkel jääb mulje, et Eesti Energia kliendil ei ole valikut ning tema käest ei küsitagi, kas ta üldse soovib energiahiiu nuhkvara oma elamusse. Euroopa Liidu kliimapaket on sellise kava paika pannud ning väikesel inimesel ei ole sõnaõigust!

Vastupidi! Need on meie kodud, see on meie maa – ainukesed kellel siin sõnaõigust on, olemegi just meie. Ning õigustega on lihtne – kasuta neid või kaota need!

Külasta vanglaplaneedi veebilehte ja uuri põhjalikumalt Eesti Energia Suure Venna kava kohta ning jaga seda informatsiooni kõikidele oma tuttavatele.

https://vanglaplaneet.ee/arvesti.php

Ole oma elektriarvestist targem,
ära lase nuhki tuppa!

Tänan tähelepanu eest!
Peeter Proos
vanglaplaneet.ee

2
Lisa kommentaar

avatar
1 Kommentaare
1 Kommentaaride vastuseid
0 Jälgijad
 
Viimased kommentaarid
Parimad kommentaarid
2 Kommentaaride autorid
tuuliMP Viimaste kommentaaride autorid
uuemad vanemad Enim hinnatud
MP
Külaline
MP

Kus seda arvestit täpsemalt kirjeldatakse? Mida see täpselt teeb ja täpselt kuidas töötab?

tuuli
Külaline
tuuli

googelda smartmeter ja youtuubi sama. leiad palju uurimusi.