Head uut aastat: Obama kirjutas NDAA-le alla

Aaron Dykes & Alex Jones
Infowars
Toimetas: Hendrik Piiriste
8. jaanuar 2012

Sissejuhatus uude aastasse – Ameerika president kirjutas alla seadusele, mis lubab Ameeriklasi ilma kohtumenetluseta, määramata ajaks vangistada ja piinata (National Defense Authorization Act – NDAA). Selline õigus kandub üle kõigile tulevastele presidentidele ja aitab jätkuvalt hävitada Ameerika põhimõtteid, millele see riik on loodud.

President Obama, kes vandus et keelustab NDAA, on nüüd sellele alla kirjutanud. Muidugi oli see lubadus vaid avalikkusele meele järele olemiseks. Pealegi, valetamine oma vaenlastele on just see, mida sissetungiva korporatsiooni jõud teevad. Obama administratsioon oli koguaeg see kes nõudis, et määramatuks ajaks vangistamise säte eelnõusse lisataks, samal ajal ameeriklastele lubades, et ta kaitseb nende õiguseid.

Nii nagu  Associated Press teatas, allkirjastas president seaduse laupäeval hoolimata tõsistest puudustest, mis puudutavad kinnipidamist, ülekuulamist ja terrorismis kahtlustatavate süüdistamist reguleerivaid sätteid.

Siiski, nendel puudustel polnud midagi pistmist konstitutsiooniliste inimõigustega, mida ta lubas kaitsta – tema arvates seisnesid puudused pigem selles, et vaidlustati presidendi terrorismiga võitlemise võime. Teada olevalt nõustus ta seadust allkirjastama alles siis, kui selline takistus oli kõrvaldatud.

See oli petlik manööver mida Valge Maja kasutas, saavutamaks seda mida ta tegelikult soovis. Oht et Obama paneb seadusele veto, seisneski tegelikult osas 1022 ja mitte 1021, mis annab õiguse ameeriklasi määramata ajaks kinni pidada. Arutelu käis pigem selle üle, kas anda võim kinnipidamiste üle otsustada täitevvõimult presidendile.

Obama sõbralik lõpunoot, allakirjutamise ajal:

“Minu administratsioon tõlgendab ja kasutab seda seadust nii, nagu allpool kirjeldatud, et see tagaks meie ohutuse ja hoiaks meie väärtuseid, millele see riik on loodud.”

Vaatamata seisukohale, mis jätab mulje nagu ta käituks ettevaatlikult ameeriklaste õigustega, on president siiski allkirjastanud seaduse, mis ähvardab iga ameeriklase õiguseid ja avalikku kohtupidamist. Selle asemel, on ta lisanud endale ja kõigile järgnevatele presidentidele jubedaima võimu, millised nende eesmärgid siis ka poleks.

Obama hilisem seisukoht pärast alla kirjutamist:

”Veel enam tahan ma selgitada, et minu administratsioon ei luba ühtegi ameeriklast ilma kohtumenetluseta määramatuks ajaks vangi panna. Ma usun, et seda tehes lõhuksime me rahvuse kõige tähtsamaid traditsioone ja väärtuseid.”

Isegi kui need on tõesti Obama kavatsused, ei pruugi järgnevad presidendid või nende nõunikud, need kes tegutsevad riigikaitse telgitagustes, nii mõelda. Seetõttu on see järgmine põhiseadust hävitav seadus.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments