Tamming: tulu maksustamine on täiesti vale

Martin Smutov
E24
28. august 2011

Tavidi suuromaniku Alar Tammingu hinnangul on USA investeerimispankuri Warren Buffetti hüüdlause, kus ta väitis, et soovib superrikastele kõrgemat maksumäära, populistlik.

Maailma rikkuselt kolmas inimene, USA investeerimispankur Warren Buffett teatas hiljuti, et tema maksaks meelsasti rohkem makse ja tahaks kõrgemat maksumäära, et valitsus võiks superrikaste käest rohkem raha nõuda.

«Minul on selles osas väga konkreetne arvamus. Minu arvates on praegune süsteem vale. Tulu maksustamine on täiesti vale. Tegelikult võiks maksustada vara ja siis rikkad maksaksidki rohkem,» selgitas ta.

Warren Buffetti hüüdlauset peab Tamming populistlikuks.

«Kui ta tahaks rohkem maksta, siis keegi ei keela, ta võib täiesti vabatahtlikult valitsuse kontole rohkem raha kanda,» sõnas ta.

Samas on Tammingu sõnul oluline küsimus, et kuidas raha kasutatakse.

«Mina pole üldse veendunud, et riik kasutab raha õigetel eesmärkidel. Kui raha kasutataks riigi huvides, siis oleksin ka valmis rohkem maksma,» selgitas ta. «Üldiselt on aga nii, et need, kes raha kulutada ning jagada tahavad, ei ole seda raha ise teeninud. Ja need, kes pole ise teeninud, ei ole tavaliselt eriti head rahajagajad.»

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments