Breivik imestas Norra võimude tegevusetuse üle

Jürgen Tamme
Postimees
25. juuli 2011

Reedel Oslos ja Utøya väikesaarel vähemalt 93 inimelu nõudnud veretöö eest vastutuse võtnud Anders Behring Breivik avaldas oma manifestis imestust, et võimud teda ei kahtlusta.

Rünnakutega samal päeval internetis avaldatud 1500-leheküljelises manifestis «2083: Euroopa iseseisvusdeklaratsioon» kirjutas Breivik, et on rünnakut kavandanud alates 2009. aastast. Guardiani teatel oli Breivik üllatunud, et ta pole kahtlase tegevuse tõttu võimude huviorbiiti sattunud.

Norra julgeolekuasutused pole soovinud kommenteerida, kas nad teadsid Breiviki varasemast tegevusest. 32-aastane kahtlusalune on kohtulikult karistamata, ainus plekk tema minevikus on kümne aasta eest saadud liiklustrahv.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments