Trichet kutsub üles looma euroala rahandus-ministeeriumi

Gert D. Hankewitz
E24
2. juuni 2011

Euroopa Keskpanga juht Jean-Claude Trichet sõnul peaksid euroala riigid looma ühise rahandusministeeriumi.

«Kas ühises majandusalas, ühise turu ja valuutaga oleks ühise rahandusministeeriumi loomine liiga julge?» küsis Trichet täna Saksamaal peetud kõnes retooriliselt, vahendab Bloomberg.

Trichet’ sõnul ei haldaks ministeerium «suurt föderaalset eelarvet,» vaid sel oleks kolm põhilist funktsiooni: teostada järelevalvet liikmesriikide eelarve- ja konkurentsivõime poliitika üle ning tegeleda eelarvedefitsiidiga raskustesse sattunud riikidega; täia kõiki täitevvõimu tavapäraseid kohustusi, mis puudutavad ELi integreeritud finantssektorit, et käia kaasas finantsteenuste täieliku integreerimisega; esindada ELi rahvusvahelistes finantsinstitutsioonides.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments