Julgeolekuallikas: Eestlaste röövi taga on Süüria võimud

Epp-Mare Kukemelk
Delfi
10. mai 2011

Kõrge Liibanoni julgeolekuallikas, kes on kursis seitsme Eesti jalgratturi röövi uurimisega, ütles eile, et julgeolekujõud on veendunud Süüria võimude seotuses relvastatud inimrööviga.

Allikas, kes palus oma nime mitte avaldada, väidab, et pantvangistuse ajastamine langeb kokku Süürias puhkenud protestide algusega ning et pantvange on kavas kasutada vahetuskaubana läbirääkimistel rahvusvahelise üldsusega, vahendab väljaanne Lebanon Files.

Allika väitel seisab Süüria silmitsi kahe valikuga, kas võtta kangelase roll, vabastada pantvangid ja ohverdada nende röövijad ning anda pantvangid üle vastutasuks rahvusvahelistest sanktsioonidest loobumise eest või varjata iga jälge, mis võib juhatada nendeni.

Anonüümsust palunud allikas lisas, et Liibanoni julgeolekujõudude andmetel asuvad Liibanoni-Süüria piiri ääres 23. märtsil röövitud seitse eestlast Süüria territooriumil.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments