Ilves sõidab USAsse küberturvalisust arutama

Mirjam Mäekivi
Postimees
6. aprill 2011

President Toomas Hendrik Ilves lendab homme Washingtoni kahepäevasele töövisiidile, mille põhiteemaks on küberjulgeolek.

Eesti riigipea külastab Ameerika Ühendriikide küberväejuhatust (CYBERCOM) ja kohtub pikemalt USA küberväejuhatuse ülema kindral Keith B. Alexander’iga, kes on ka Ühendriikide Rahvusliku Julgeolekuagentuuri (National Security Agency, NSA) direktor, teatas presidendi kantselei.

President Ilves ja kindral Alexander kõnelevad küberturvalisusest, mis on NATO-le muutumas üha olulisemaks valdkonnaks.

Rahvusvaheliselt mõjuka Trilateraalse Komisjoni kutsel kõneleb president Ilves Euroopa Liidu liikmesmaa riigijuhina nende aastakonverentsi küberjulgeoleku sessioonil. Tema partneriteks on näiteks Ameerika Ühendriikide endine rahvusliku julgeoleku direktor Dennis Blair, Austraalia Rahvusvaheliste Suhete Instituudi president Ian Dudgeon ja kindral Alexander.

Lisaks annab Ilves Washingtonis Michael Turner Evanoffile üle talle annetatud Maarjamaa Risti III klassi teenetemärgi. Evanoff, NATO peakorteri endine julgeolekujuht ja nüüdne Ameerika Ühendriikide välisministeeriumi kõrge ametnik, pälvis Eesti riigi teenetemärgi olulise panuse eest Eesti kui NATO liikmesmaa julgeoleku kindlustamisel ning alliansi tegevuse edukal koordineerimisel vastuluure ja terrorismivastase võitluse alal.

Tagasi Eestisse jõuab president Ilves 10. aprillil.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments