Alustas uus portaal “Koguja”

Veiko Rämmel
Koguja kroonikad
6. märts 2011

Oleme siin pisikeses Eestis jõudnud samale kohale, mis muu maailm. Pean silmas, et ametlik meedia on teisitimõtlejatele ja valitsejate suhtes kriitilistele kodanikele suletud.

Viimasel ajal on jõutud juba niikaugele, et portaal WikiLeaksi asutajat Julian Assanget vaevatakse absurdsusete süüdistustega, peaasi et ta vaikiks ja valitsev klike saaks segamatult edasi toimetada. Eestis on meedia vabaduse edukaks piirajaks asjaolu, et kõik suuremad väljaanded on paari kolme hargmaise korporatsiooni omandis. Ehk siis – kelle leiba sa sööd, selle laulu sa laulad. Lisaks võeti Eestis hiljuti vastu Allikakaitseseadus, mida saab edukalt nimetada meedia suukorvistamise seaduseks. Meil on küll mitu blogi ja isegi portaali, nagu näiteks Terve Mõistuse sündikaat ja vanglaplaneet.ee ja si-portaal, mis avaldavad tõeliselt opositsioonilisi kirjutisi. Kahjuks on neid vähe. Oleme ikka hüüdja hääleks kõrbes. Seetõttu otsustasimegi avada uue portaali nimega Koguja.

Kõik artiklid on kommenteeritavad, kuid palume seda teha oma nime all ja hoiduda roppustest. Uued artiklid lisanduvad pühapäeva õhtuks iganädalaselt. Ka kaastööd on oodatud, palume need saata aadressil teoloog@gmail.com.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments