Minister: USAd ähvardab tõsine terrorioht

Jürgen Tamme
Postimees
9. veebruar 2011

USA sisejulgeoleku ministri Janet Napolitano sõnul ohustavad lisaks al-Qaedale ja Talibanile Ühendriikide julgeolekut ka kodumaised äärmuslased.

«Meie riigi ees seisev terrorismioht on viimase kümne aasta jooksul märkimisväärselt arenenud ning areneb edasi, mistõttu on oht, millega me silmitsi seisame mõnes mõttes isegi kõrgeim alates nendest rünnakutest (9/11),» tõdes Napolitano Esindajatekoja sisejulgeoleku komisjoni liikmetele, vahendas Reuters.

Napolitano hinnangul ei ohusta Ühendriike pelgalt terrorivõrgustik al-Qaeda, mis korraldas 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakud, vaid ka Ühendriikides sündinud ja üles kasvanud radikaalid.

Ühendriikide julgeolekuasutused peavad üha sagedamini rinda pistma kodumaiste äärmuslastega, kelle välimus ja aktsent ei lange kokku laialt levinud stereotüüpidega terroristidest. Äärmusluse levikule aitab kaasa internet, mille abil karismaatilised usujuhid endale uusi järgijaid koguvad.

«Nagu ma olen öelnud ka varem, ei saa me garanteerida, et tulevikus ei toimu veel terrorirünnakuid,» kommenteeris Napolitano. «Me teeme kõik endast oleneva, et vähendada meie riigi ees seisvat terroririski.»

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments