Kreeka: Saksamaa lükkab riike pankroti poole

Laura Raus
E24
16. november 2010

Kreeka peaminister George Papandreou hoiatas eile, et Saksamaa nõudmised võivad lükata võlaprobleemides riigid nagu Portgual ja Iirimaa pankrotti.

Papandreou sõnul ehmatas Saksamaa võlaturge, öeldes et eralaenajad peaks panustama võimalikesse tulevastesse pankrotiohus riikide abipakettidesse, mistõttu hüppasid nende riikide laenamiskulud eelmisel nädalal üles, vahendasid välisagentuurid.

«Mõned, nagu näiteks Saksamaa valitsus, on soovitanud, et turud ja pangad, mis rahastasid kõrgete võlgadega riike, peaks olema valmis kandma võimalike maksekatkestuste kulud,» ütles Papandreou Pariisis ajakirjanikele. «See tekitas kõrgemate intressimäärade spiraali riikidele, mis näivad olevat keerulises olukorras, nagu näiteks Iirimaale ja Portugalile.»

«See võib olla isetäituv ennustus. See on nagu öelda kellelegi: «Kuna sul on raskused, panen ma su seljale veel suurema koorma.» Aga see võib su selja murda,» hoiatas Kreeka peaminister.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments