Ameerika Ühendriikide, Eesti, Läti ja Leedu kaitseväelased alustasid Lätis kokkuharjutamist

Eesti Kaitsevägi
19. oktoober 2010

Lätis alanud Ameerika Ühendriikide, Eesti, Läti ja Leedu maaväe ühisõppusel „Saber Strike“ alustasid Eesti instruktorid täna läbiotsimisoperatsioonide õpetamist.

Ameerika Ühendriikide maaväes veerand sajandit tagasi teenistust alustanud veebel Timothy Wilcoxen ütles, et ühisõppus aitab luua sidet nelja riigi armeede vahel ning vahetada kogemusi.

„Minu jaoks on see ainulaadne õppus ning ma ei osanud oodatagi, et meie, Eesti ning Ameerika sõdurid, jagame samu väärtusi, meie kogemused on sarnased ning seetõttu me saame teineteisest nii hästi aru, et otsustasime loobuda eelnevalt planeeritud sünkroontõlkest,“ sõnas veebel Wilcoxen.

Julgestus- ja läbiotsimisoperatsioonide peakoolitaja leitnant Rauno Vahimetsa sõnul näitas esimene koolituspäev, et koostöö sujub edukalt vaatamata näilistele erinevustele.

„Erinevad keeled ning vormi vahe ei loe siin midagi, ma olen kindel, et üksuse koostegutsemine muutub juba täna õhtuks laitmatuks,“ lausus leitnant Vahimets. „Rahvusvaheline õppus annab hindamatu võimaluse teineteiselt õppida. Siin me saame tutvuda erinevate taktikatega, et tulevikus neid Eesti jaoks mugandada ning kasutusele võtta.“

Õppusest „Sabre Strike“ võtab osa üle 1600 sõjaväelase. Eestist osaleb Scoutspataljoni üks kompanii, Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatusest Strykeri kompanii, soomusbrigaadi üks kompanii ja rahvuskaartlased, Lätist kaks jalaväekompaniid ning Leedust üks jalaväekompanii. Eesti, Läti, Leedu ning Ameerika Ühendriikide ühisõppus „Saber Strike“ kestab Lätis Adaži polügoonil 31. oktoobrini.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments