Fidel Castro: Sarkozy on tuumapommiga hull

Jürgen Tamme
Postimees
14. september 2010

Pool sajandit Kuubat juhtinud kommunistliku revolutsiooni elav legend Fidel Castro nimetas Prantsuse presidenti Nicolas Sarkozyd tuumapommiga hulluks.

«Näib, et Sarkozy on äkki hulluks läinud. Mida teeb ÜRO julgeolekunõukogu sellisel puhul Sarkozy ja tema tuumaportfelliga?» küsis Castro Mehhiko päevalehes La Jornada ilmunud arvamusartiklis, lisades, et sellise inimese kätte ei tohi usaldada tuumapommipäästikut, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Mis juhtub, kui Prantsusmaa paremäärmuslased otsustavad Sarkozyd survestada, et rakendada oma rassistlikku poliitikat kogu Euroopas,» jätkas Castro, kelle sõnul pole Prantsusmaa otsus saata riigist välja seal elavad mustlased vastavuses euroopalike väärtustega.

85-aastane Castro on ka varem hoitanud maailma tuumasõja ohu eest. 49 aastat Kuubat valitsenud ja 2008. aastal võimust loobunud poliitveterani sõnul võib Ühendriikide ja Iisraeli juhitav vastasseis Iraaniga viia tuumasõjani.

«Kas sellel on mingisugust moraalset või eetilist mõtet rünnata Iraani, mis on mõistnud hukka väidetava kavatsuse sellist tüüpi pommi valmistada? Kus on sellise poliitika mõte ja loogika?» lisas Castro viidates islamivabariigi vastuolulisele tuumaprogrammile, mille eesmärk on Teherani kinnitusel elektrienergia tootmine, kuid lääneriigid kahtlustavad, et selle varjus töötatakse välja tuumarelva.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments