Valgevene opositsioonilise veebilehe asutaja leiti surnuna

Jürgen Tamme
Postimees
4. september 2010

Valgevene võimude suhtes kriitilise veebiportaali charter97.org asutaja Oleg Bebenini surnukeha leiti reedel tema Minski lähistel asuvast suvekodust.

Ametnike sõnul leiti Bebenin pooduna ja tõenäoliselt oli tegu enesetapuga. Bebenini kolleegid ja lähedased kahtlevad võimude versioonis, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Ma olen Bebeninit tundnud 14 aastat. Ta oli teotahteline ja me pidime kohtuma esmaspäeval. Ta oli oma surmapäeval heas tujus ja ma ei suuda uskuda, et ta tegi enesetapu,» kommenteeris Bebenini kolleeg Natalja Radina.

Bebenin esindas liikumise Euroopalik Valgevene liidrit Andrei Sannikot, kes on lubanud kandideerida järgmisel aastal toimuvatel presidendivalimistel. Sanniko sõnul ei märganud ta Bebenini käitumises midagi imelikku.

«Mitmed asjaolud tekitavad tõsiseid kahtlusi: ei leitud ühtegi hüvastijätukirja ja viimases sõpradele saadetud tekstisõnumis lubas ta neljapäeva õhtul minna kinno,» lisas 1996. aastal protestiks president Lukašenka diktatuurirežiimi vastu asevälisministri kohalt tagasi astunud Sanniko, kes samuti ei uskunud, et Bebenin endalt elu võttis.

Bebeninist jäid maha naine ja kaks last. Tema lähedased ei soovinud aga tema surma kommenteerida.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments