USA Kongress toetas uusi Iraani sanktsioone

Jürgen Tamme
Postimees
25. juuni 2010

Ühendriikide Kongress kiitis ülekaalukalt heaks vastuolulist tuumaprogrammi arendavale Iraanile määratud sanktsioonid, mis lubavad karistada ka välismaiseid ettevõtteid, mis islamivabariigiga äri ajavad.

Senatis hääletas sanktsioonide poolt 99 senaatorit, vastu ei olnud keegi. Esindajatekojas toetas uusi sanktsioone 408 ja vastu oli kaheksa rahvasaadikut. Sanktsioonid peab heaks kiitma veel ka president Barack Obama, vahendas BBC.

Juuni alguses ÜRO julgeolekunõukogu heakskiidu pälvinud uued sanktsioonid, mis on viimase nelja aasta jooksul juba neljas kord, mil Teherani tuumaprogrammi arendamise eest karistatakse, näevad ette eelkõige karmimaid finantssanktsioone.

Näiteks kehtestatakse islamivabariigi pankadele karmimad finantstehingude eeskirjad ning külmutatakse osade ettevõtete vara. Lisaks sellele võidakse Iraani kodanike vaba liikumist piirata reisikeeluga.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments