Iisrael tahab demilitariseeritud Palestiinat

Jürgen Tamme
Postimees
30. mai 2010

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles täna, et loodav Palestiina riik peab olema demilitariseeritud.

«Me peame tagama, et me saavutame rahu, mille pidepunktiks on julgeolek,» ütles juudiriigi valitsusjuht Toronto juudikogukonna ees peetud kõnes. «Ainus rahu, mis jääb püsima, on rahu, mida me suudame kaitsta,» lisas Netanyahu uudisteagentuur AFP vahendusel.

Netanyahu tõi näiteks, kuidas Iisraeli armee taandumise järel on Liibanoni lõunaosa ja Gaza sektor langenud vastavalt šiiitide organisatsiooni Hezbollah´ ja Palestiina islamistliku äärmusrühmituse Hamas kontrolli alla. Seejuures kinnitas juudiriigi peaminister, et mõlemat organisatsiooni toetab Iraani režiim.

«Me ei saa lubada, et me kordame seda viga kolmandat korda, me ei saa lubada Iraani kohalolekut,» kinnitas Netanyahu.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments