Poola kindralid eirasid koos reisides reegleid

Oliver Tiks
Postimees
11. aprill 2010

Poola relvajõud kaotasid laupäevases lennukatastroofis Venemaal kogu oma juhtkonna ning nüüd imestatakse, et kuidas selline asi on võimalik, sest tavaliselt pole kombeks kõigi komandöride viibimine samas lennukis.
Gazeta Wyborca andmetel peaks ka Poola kaitsejõududes kehtima kahe aasta eest kehtestatud reegel, et kõik juhid ei tohi samas lennukis reisida, mis tähendaks, et eile Smolenskisse lennates rikuti eeskirju..
Poola presidendi ja kümnete ametnike elu nõudnud tragöödias hukkusid ka relvajõudude peastaabi ülem Franciszek Gągor, maavägede ülem kindral Tadeusz Buk, õhujõudude ülem kindral Andrzej Blasik, mereväe ülem viitseadmiral Andrzej Karweta, erivägede ülem kindral Wojciech Potasinski ja operatsioonivägede juht kindral Bronisław Kwiatkowski.

Lisaks said surma asekaitseminister Stanisław Komorowski ja armee välipiiskop Tadeusz Ploski ning teisedki kõrged sõjaväevaimulikud.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments