USA valitsuse 180 miljardiline AIG päästmine uurimise all

Tundmatu Sõdur
Minut
27. jaanuar 2009

Tundmatu Sõdur kirjutab: “BBC teatab, et USA valitsuse päästeprogrammi osas on algatatud uurimine. USA suurim kindlustusfirma AIG sai kokku 180 miljardit dollarit valitsuselt pankrotist pääsemiseks. Nüüd on selgunud, et ühe esimese asjana, mis pangas tehti oli see, et suuremad pangad nagu Goldman Sachs, Deutche Bank, Societe Generale ja teised said oma AIG lepingud üles öelda, neile tagastati tehtud investeeringud täies mahus ning neile võimaldati kenasti oma lepingud AIG-ga üles öelda ilma midagi kaotamata. Asi viidi läbi Fedi New Yorki haru eestvedamisel, mida tookord juhtis praegune rahandusminister Timothy Geithner. Kuna avalikkusele ei ole piisavalt selgitatud miks osa rahadest kohe edasi kanditi ja selgusetu on Geithneri roll selleagsetes sündmustes, siis nüüd on valitsuste ja FED-i tegevuse suhtes algatatud laiaulatuslik uurimine TARP komisjoni poolt, mille ülesanne on järelvalve valitsuse päästeprogrammide üle. AIG bail-out investigations launched

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments