Steve Watson | Summit News
Pühapäeval soovitas Washington Post ameeriklastele, et traditsioonilise õhtusöögi asemel, mida veerand peredest endale lubada ei saa, peaksid nad hoopis putukate söömist eelistama.
Artiklis pealkirjaga “Soolatud sipelgad. Jahvatatud ritsikad. Miks te peaksite proovima söödavaid putukaid,” märkis Washington Post: “Tarbijad leiavad juba praegu Amazonis selliseid toiduaineid nagu soolatud sipelgad ja Šveitsi toidupoodides pakutakse tirtsupulbrist proteiinibatoone.”
Artiklis tsiteeriti kuueaastast tüdrukut Pennsylvaniast, kes sai pealtvaatajatelt praetud usside söömise eest tormilise aplausi.
“See polegi nii hull!” hüüatas ta. “See maitseb nagu mais!”
Tegemist on tavalise jutuga sellest, kuidas tirtsudes on rohkem valku kui veiselihas ja kuna kolmanda maailma riikides kõik neid juba söövad, siis miks meie paremad oleme, et neist keeldume jne.
Artiklis alapealkirja “Uue normi loomine” all kirjutatakse, et barjääre võib aidata murda ka see kui jälgida, kuidas teised inimesed putukate söömist naudivad.”
Samas tõdetakse, et “enne kui putukad saavad tavaliseks toiduks, tuleb rohkem inimesi veenda, et kuuejalgsed loomad ka tegelikult toiduks kõlbavad.
Maitsmiskatsete, küsitluste ja haridusdemode abil uurivad teadlased, ettevõtjad ja haridustöötajad tarbijate psühholoogiat ja on leidnud, et vastupanu putukate söömisele võib olla päris tugev.”
See on viimase aja kasvav trend, millega surutakse massidele “planeedi päästmise” sildi all putukate söömist peale.
Üks suur Ühendkuningriigi supermarketite kett valmistab ette plaani, et pakkuda oma poelettidel putukaid ja turustada neid odava toiduallikana inimestele, kellel on raskusi oma perede toitlustamisega kõrge inflatsiooni ja elukalliduse kriisi tingimustes.
Hiljuti teatas Daily Mail, et Aldi kaalub “söödavate” putukate müüki toomist ja pakub inimestele retseptikomplekte, mille abil vanemad saavad oma näljastele lastele ussidest ja tirtsudest toite valmistada.
Potentsiaalsete toodete hulka kuuluvad “jätkusuutlikud” tirtsuburgerid, samuti nagitsad ja hakkliha.
Hiljuti lubas Kanada ettevõte The Aspire Food Group, et kui nad saavad valmis oma maailma suurima tirtsutoidu töötlemiskeskuse, toodavad nad aastas inimeste ja lemmikloomade tarbeks kuni 9000 tonni putukaid.
lisaks tirtsudele on Euroopas kõrgelt hinnatud ka vaglad ja ussid ja on välja käidud idee, et neid võiks isegi koolilastele pakkuma hakata.
Kuidas oleks umbrohusalatiga? Ja miks mitte võtta oma kosutava vaglalõuna kõrvale klaasitäis reovett?
2020. aastal avaldas Maailma Majandusfoorum oma veebisaidil kaks artiklit, milles uuriti, kuidas oleks võimalik sundida inimesi harjuma sellega, et nad peavad süsinikdioksiidi heitkoguste vähendamise eesmärgil umbrohtu ja putukaid sööma ning reovett jooma.
Teises MMFi veebisaidil avaldatud artiklis kirjeldati, kuidas inimesi saab harjutada nautima „toidu” tarbimist, mis esmapilgul tundub rõve.
MMFi ja Klaus Schwabi Suur lähtestamine tähendab rahva elatustaseme järsku alandamist, mis sunnib inimesi putukaid, umbrohtu ja reovett tarbima, samal ajal kui Davosi eliit jätkab oma elevandiluust tornides parima köögi nautimist.