FDA ekspertide kogu: „Me ei saa teada, kui ohutu vaktsiin on, enne kui seda manustama ei hakata“

Jamie White | Infowars

USA toidu- ja ravimiameti (FDA) nõuandekogu soovitas teisipäeval COVID-19 vastaseid vaktsiinisüste 5–11-aastastele lastele, hoolimata sellest, et nende pikaajaliste riskide kohta pole mingit infot.

FDA vaktsiinide ja nendega seotud bioloogiliste toodete nõuandekogu (VRBPAC) hääled jagunesid 17:0, seega kiideti erakorralise kasutusloa alusel heaks Pfizeri vaktsiini väiksem doos umbes 28 miljonile Ameerika lapsele.

Ekspertide kogu tuli kokku, et vastata järgmisele küsimusele: „Kas olemasolevate teaduslike tõendite kogumile tuginedes kaaluvad Pfizeri/BioNTechi vaktsiini eelised üle riskid, kui seda manustatakse 2-annuselise seeriana 5–11-aastastele lastele?“

Üks hääleõiguslikest liikmetest, dr Eric Rubin, tunnistas, et keegi ei tea veel midagi vaktsiini pikaajalisest mõjust noorematele lastele, mistõttu tuleks see heaks kiita.

„Me ei saa kunagi teada, kui ohutu vaktsiin on, enne kui seda manustama ei hakata. Nii need asjad käivad,“ sõnas ta. „Ja ma arvan, et peaksime selle heakskiitmise poolt hääletama.“

Teisisõnu oli vaja heaks kiita vaktsiini katsetamine Ameerika laste peal, et teada saada, kas see on neile ohutu.

FDA teavitusdokument, mille põhjal ekspertide kogu oma järeldusele jõudis, väitis konkreetselt, et südamelihasepõletiku juhtude kohta 5–11-aastastel lastel neil andmed puuduvad, seega eeldavad nad, et selle esinemissagedus tuleks umbes sama märkimisväärne kui 12–15-aastaste seas.

„Selle analüüsi jaoks rakendatakse 12–15-aastaste laste näitajaid ka vanuserühmale 5–11 aastat, kuna vaktsiiniga seotud südamelihase- või südamepaunapõletiku andmed selle vanuserühma kohta veel puuduvad,“ tunnistatakse dokumendis.

USA riikliku allergia- ja nakkushaiguste instituudi (NIAID) juht Anthony Fauci ütles pühapäeval, et Covidi-vaktsiin väikestele lastele kiidetakse tõenäoliselt kiiresti heaks, sest FDA nõuandekogu pooldas seda.

„Kui kõik läheb hästi ja me saame regulatiivse heakskiidu ning soovituse haiguste tõrje ja ennetamise keskuselt, on täiesti võimalik ning isegi väga tõenäoline, et vaktsiin on 5–11-aastastele lastele kättesaadav juba novembri esimese kahe nädala jooksul,“ ütles Fauci 24. oktoobri saates This Week ABC kanalil.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments