Sõjakas kaitseminister: Eesti riigi ründajad lastakse maha!

Õhtuleht
23. august 2011

Kaitseminister Mart Laar esines pärast kaitseministeeriumis toimunud tulistamist õõvastava avaldusega, milles lubas, et Eesti riigi ründajad lastakse maha ka edaspidi.

“Eesti riigi ründajad lastakse maha ja seda garanteerin ma ka edaspidiseks,” kirjutas kaitseminister Mart Laar Eesti Päevalehe teatel Eesti Üliõpilaste Seltsi listis peale seda, kui tulevahetuse käigus hukkus ministeeriumisse tunginud Karen Drambjan.

Mart Laar ütles Postimees.ee’le, et ta mõtles oma ütlusega seda, et toimunud asjaoludel lastakse Eesti riigi ründaja maha.

“Kaitseministeeriumisse on tunginud mees, kes tulistab tapmise eesmärgil kaitseliidu valverühma liikmeid, politseinikke ja temaga rahumeelseid läbirääkimisi pidada üritavaid eriüksuslasi – sellistel asjaoludel lastakse Eesti riigi ründaja maha,” selgitas Laar.

Laari sõnul ei saa kirjutatust välja lugeda soovi politseile mingeid korraldusi jagada.

“Seda ei võimalda ka Eesti seadused. Meie korrakaitseorganid saavad oma ülesannetega kaitseministri või mõne teise poliitiku sekkumiseta suurepäraselt hakkama,” kinnitas ta.

Kaitseminister Laar on viimastel kuudel näidanud üles ka muidu erakordset sõjakust. Nii on ta terve suve meenutanud oma Facebooki seinal 70 aasta taguseid sündmusi 1941. aasta Suvesõja päevil.

Juuli alguses korraldas aga Laar väiksema rahvusvahelise skandaali, kui ta bravuuritses Delfi lugejatele antud online-intervjuus, et Eesti suudab kerge vaevaga Vene väed enne NATO abi saabumist peatada. See avaldus kutsus esile Venemaa reaktsiooni.

“Kui Gruusia suutis hakkama saada sellega, et vene tankidel jäi 90 kilomeetrine vahe Tshinvali ja Thbilisi vahel läbimata, siis miks ei peaks Eesti seda suutma? Meie kaitseväe võimekus ja ka plaanid on selleks igati suutelised ning vastavad ettevalmistused on tehtud. Juba aktiivne suundlaengute kasutamine ning teetõkked koos sildade õhkimisega suudavad tankide liikumist oluliselt pidurdada,” kirjutas Laar Delfi online-intervjuus lugeja küsimusele vastates.

2001. aastal tekitas Mart Laar aga skandaali sellega, et tulistas 1999. aastal Meegomäe lahingukoolis Edgar Savisaare pildi pihta. Nn pumppüssiskandaal tõi Laarile kaasa ka süüdistuse valetamises, kuna toona peaministri ametit pidanud Laar eitas algul pildi tulistamist.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments