Mehhiko kliimakonverentsile sõidab lausa kaheksa asjapulka

Lauri Birkan
Õhtuleht
26. november 2010

Keskkonnaministeerium õigustab Mehhikosse kliimakonverentsile sõitva delegatsiooni suurust sellega, et kaheksast inimesest kuus on vajalikud spetsialistid ja ainult kaks poliitikud.

Osavõtt Mehhiko kuurortlinnas Cancunis 29. novembrist 10. detsembrini kestvast ÜRO kliimamuutuste raamkonventsiooni osaliste konverentsist läheb riigile maksma ligi 409 000 krooni, vahendab Delfi.

Delegatsiooni kuuluvad keskkonnaministeeriumist minister Jaanus Tamkivi kõrval veel asekantsleri kohusetäitja Allan Gromov, kliima- ja kiirgusosakonna juhataja kohusetäitja Meelis Münt ja sama osakonna nõuniku kohusetäitja Karin Radiko; peale nende erialadiplomaat

Aare Sirendi, välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna lauaülem Kadri Lepp, riigikogu väliskomisjoni liige Valdur Lahtvee ning Säästva Eesti Instituudi programmijuht-ekspert Tiit Kallaste.

Nii suure delegatsiooni kohalesaatmine võib konverentsi võimalike otsuste tulemusel edaspidi veelgi kallineda, sest üks teema on seal muide transpordi ja eriti lennutranspordi lisamine kasvuhoonegaase piiravasse leppesse.

Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Agnes Jürgensi sõnul ei ole kindlasti eesmärk lennukipiletite hinna tõstmine. Pigem tuleb sundida tootjaid ehitama säästlikke sõiduvahendeid ja siis nende kasutamist optimeerida.

«Eesti jaoks on oluline võimalikult paljude riikide kaasamine uude režiimi, saavutamaks maksimaalne globaalne kasvuhoonegaaside heitkoguste vähendamine,» ütles Jürgens.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments