Poola andis Saksamaale välja Iisraeli agendiks peetava mehe

Evelyn Kaldoja
Postimees
12. august 2010

Poola andis täna Saksamaale üle Iisraeli agendiks peetava Uri Brodsky, keda kahtlustatakse seotuses Hamasi liidri Mahmud al-Mabhuhi tapmisega jaanuarikuus Dubais, vahendab AFP.

Poola politsei teatel toimetati Iisraeli kodanik Brodsky Saksamaale lennukiga. Kölni prokuratuuri pressiesindaja teatel astub Brodsky homme seal kohtu ette. Brodskyt süüdistatakse ebaseaduslikult Saksa passi hankimises. Süüdimõistmise korral võib teda oodata kuni kolmeaastane vangistus.

Kõnealust passi kasutas väidetavalt al-Mabhuhi tapnud Iisraeli eriteenistuse Mossad üksuse liige. Arvatakse, et ühtekokku kasutas Mossad selles operatsioonis 26 riigi kodanike võltsitud passe. See põhjustas Iisraelile diplomaatilisi erimeelsusi mitte ainult Saksamaa, vaid ka Austraalia, Suurbritannia, Prantsusmaa ja Iirimaaga.

Iisrael ise on eitanud Mossadi osalust al-Mabhuhi tapmises.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments