Saksamaal vahistati internetiterrorismis kahtlustatav

Marlen Rein
Postimees
7. juuli 2010

Väidetav islamistliku terroriorganisatsiooni propageerija arreteeriti Rheinland-Pfalzi liidumaas Saksamaal. 24-aastane süürialane riputas väidetavalt internetifoorumitesse üles terroristlikku propagandamaterjali. Sealhulgas töötas ta arvatavasti ka Al-Qaeda heaks.

Rheinland-Pfalzi kriminaalamet heidab mehele ette alates 2007. aasta septembrist Internetis terroriorganisatsioonide liikmeid või pooldajaid reklaamiva materjali ülesriputamist. Alates eelmise aasta veebruarist oli mees väidetavalt ka ühe saksakeelse internetifoorumi administraator, kus avaldati audio-, video- ja tekstsõnumeid islamistlikelt terroriühendustelt. Eesmärgiks oli leida juurde džihaadi («püha sõja») pooldajaid. Samuti süüdistatakse meest 100 propagandamaterjali üleslaadimises, vahendab Spiegel-Online.

Pühapäeval kinnipeetud mees viidi esmaspäeval eeluurimisele ning arreteeriti. Edasise uurimisega tegeleb kriminaalamet.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments