Poola saab Patriot raketid mais

Jürgen Tamme
Postimees
22. aprill 2010

Poola kaitseministeeriumi teatel paigutatakse moderniseeriutd maa-õhk tüüpi Patriot (PAC-3) raketid riigi pinnale mais.

Vastavalt Poola ja USA vahel sõlmitud vägede staatuse leppe (SOFA) tingimustele hakkab esimene USA Patriot rakettide patarei paiknema riigi põhjaosas Morągis ja koos rakettidega saabuvad 24. mail Poola ka esimesed USA sõdurid. Kokku hakkab Poolas teenima sada USA sõdurit, vahendas Poola raadio koduleht.

Ministeeriumi esindaja Janusz Sejmej sõnul pidi pidi rakettide patarei algselt saabuma juba märtsis, kuid nende kohalejõudmine on jäänud venima.

Veebruaris ratifitseeris 10. aprillil Smolenski lähistel aset leidnud lennukatastroofis hukkunud Poola endine president Lech Kaczyński SOFA leppe, mis on ka rakettide Poolasse paigutamise eeltingimus. Selle kohaselt langevad USA sõdurid, kes sooritavad õigusrikkumisi väljaspool oma baasi ja mitte teenistuskohustusi täites, Poola jurisdiktsiooni alla.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments