USA Kongressi raamatukogu salvestab kogu Twitteri säutsunduse

Doc
Minut.ee
14. aprill 2010

USA Kongressi raamatukogu teatas, et alustab terve Twitteri säutsude kogumi arhiveerimist ja säilitamist. Kõik avalikud säutsud alates aastast 2006 saavad olema jäädavalt arhiivis, säilitades seal nii Twitteri kaaslooja Jack Dorsey esimest säutsu kui ka Obama võidusäutsu presidendivalimiste lõpus. Teadlastele pakub see andmemassiiv kindlasti suurt huvi, masside käitumise kohta saaks sellest kindlasti palju teada. Kongressi raamatukogu on viimasel ajal üritanud kõikvõimalikku infot digitaalsel kujul säilitada – nii Valge Maja töötajate blogid kui Kongressi liikmete veebilehed on jõudnud kõvaketastele tolmu koguma. Jääb vaid imestada, et siinmail keegi iidsete veebisaitide kogumise peale tuleviku tarbeks pole tulnud.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments