Osama bin Laden – elus või siiski ammu surnud?

Aadu Hiietamm
SL Õhtuleht
15. september 2009

USAs paikneva terroriseirekeskuse IntelCenter andmetel esines terrorivõrgustiku al Qaeda juht Osama bin Laden interneti vahendusel järjekordse heliläkitusega, milles ähvardas Ameerika Ühendriike rünnakutega kõigil rinnetel, teatas Spiegel Online. Vandenõuteooriatesse uskuva filosoofiaprofessori David Ray Griffini sõnul suri Osama bin Laden juba 13. detsembril 2001.

Maailma otsituima mehe, terrorivõrgustiku al Qaeda juhi Osama bin Ladeni väidetava pöördumise ameeriklaste poole riputas al Qaeda meediaorganisatsioon As-Sahab üles pühapäeval ehk kaks päeva pärast 11.septembri terrorirünnakute kaheksandat aastapäeva. Helilõik on 11 minutit ja 20 sekundit pikk.

Bush läks bin Ladeni pea järele

Teatavasti alustas tollane USA president George W. Bush just 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid ettekäändeks tuues Afganistanis sõjakäiku, mille eesmärgiks seati Osama bin Ladeni tabamine.

Talibani valitsus suudeti küll Afganistanis kiiresti kukutada, kuid järjest verisemaks muutuv sõda kestab seal tänini. Murelikuks teeb tõsiasi, et viimastel andmetel tegutseb 2001. aasta lõpul võimult kukutatud Taliban praegu 80 protsendil Afganistani territooriumist ning organisatsiooni võitlejate arv suureneb järjekindlalt.

Osama bin Laden, kelle pea järele USA väed ligemale kaheksa aasta eest Afganistani läksid, on jäänud siiani tabamata. Abi pole olnud ka 50 miljoni dollarini (540 miljoni Eesti kroonini) suurendatud pearahast.

Vandenõuteoreetikuid esindav filosoofiaprofessor David Ray Griffin usub, et Osama bin Laden on juba ammu surnud ning kõik tema varasemad video- ja hilisemad audioläkitused pärinevad USA luureteenistustelt.

Professor: läkitusi vorbib USA luure

Professori sõnul toodab USA luure regulaarselt “Osama bin Ladeni läkitusi”, et õigustada terrorivastast sõda.

David Ray Griffin kirjutab hiljuti müügilettidele jõudnud raamatus “Osama bin Laden: Dead or alive?”, et Osama bin Laden suri neerupuudulikkuse tagajärjel juba 13. detsembril 2001 ning maeti samal päeval anonüümselt Afganistani-Pakistani piiri lähedale.

Professor meenutab, et üks Talibani võitleja ütles tookord Egiptuse ajalehele Al-Wafd, et ta viibis matusel ja nägi surnu nägu. “Osama bin Laden oli surnuna näost kahvatu, kuid rahulolev ja õnnelik,” rääkis Talibani võitleja.

Samal päeval, kui Osama bin Laden väidetavalt suri, avaldas USA valitsus professor Griffini sõnul Osama Bin Ladeni uue video, millel terrorivõrgustiku juht teatas, et just tema planeeris terrorirünnaku Maailma Kaubanduskusele New Yorgis. Varem oli ta seda eitanud.

David Ray Griffin usub, et see video valmis USA valitsuse tellimusel. “Video tuli avalikkuse ette ajal, mil Bushil ja Blairil polnud õnnestunud tõestada Osama bin Ladeni vastutust 11. septembri terrorirünnakute korraldamise eest. Seetõttu otsisid nad terrorivastasele sõjale rahvusvahelist toetust video abil,” kirjutab vandenõuteoreetikuid esindav filosoofiaprofessor.

USA valitsus on kõik süüdistused videote ja helisalvestiste võltsimises tagasi lükanud. Tänavu on avalikkuse ette jõudnud neli väidetavat Osama bin Ladeni helisalvestist. Lisaks 13. septembrile veel 3. juunil, 11. märtsil ja 14. jaanuaril. Seejuures sisaldub Osama bin Ladeni läkitustes tavaliselt alati viide mõnele hiljutisele sündmusele. USA luureteenistused on pärast helisalvestiste analüüsi tunnistanud need autentseks.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments