Korraga mitmesse parteisse kuulub üle saja inimese

BNS
Postimees
16. august 2009

Äriregistri andmetel kuulub seadust rikkudes korraga kahte parteisse veel 114 inimest.

Mitmesse parteisse kuulujate arv on püsinud saja ümber alates üle-eelmise aasta lõpust, 2007. aasta kevadel oli neid aga üle 700.

Toona püstitas omamoodi rekordi 65-aastane Raivo Rajamäe, kes oli ühtaegu nelja erakonna liige: juba kümmekond aastat oli ta kuulunud nii Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL), Rahvaliitu, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kui ka Eesti Demokraatlikusse Parteisse. Nüüd kuulub mees vaid IRLi.

Probleemile juhtis novembri lõpus tähelepanu õiguskantsler Indrek Teder, kelle sõnul ei reguleeri erakonnaseadus ega mittetulundusühingute seadus praegu otseselt olukorda, kus sama inimene esitab vaatamata seaduses sisalduvale keelule avalduse mitme erakonna liikmeks saamiseks.

Erakonnaseaduse kohaselt võib vähemalt 18-aastane teovõimeline Eesti kodanik või püsivalt Eestis elav sama vana Euroopa Liidu kodanik kuuluda korraga ainult ühte Eestis registreeritud erakonda.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments